Prezentat de Apple pe 7 septembrie și comandat de mine încă de pe 9 septembrie, Apple Watch Series 2 mi-a sosit într-un final la acest sfârșit „magic” de săptămână, odată cu iPhone 7 Plus.
Și pentru că suntem în prag de Crăciun, voi trece peste nervii produși de perioada exagerat de mare în care l-am așteptat – și în care am stat fără Apple Watch, pentru că, din motive care-mi scapă acum, am vândut modelul anterior -, dar și peste nesimțirea magazinului care mi-au trimis altceva (mai multe detalii în curând), am decis să public un nou unboxing în care să vedem împreună ce ascunde cutia noului Apple Watch Series 2 și care sunt primele impresii după câteva ore de utilizare.
Așadar, în cele ce urmează voi vorbi numai despre ambalaj, conținutul său și îmi voi da puțin cu părerea despre Apple Watch Series 2, urmând ca în curând să vin cu mai multe detalii și opinii într-o recenzie.
Notă: În cazul în care aștepți ca Moșul să vină cu un Apple Watch Series 2, atunci îți recomand să citești cele ce urmează doar în timp ce desfaci și tu noul tău ceas, pentru a nu-ți strica surpriza!
Apple Watch Series 2 Unboxing
Modelul de ceas pe care l-am primit (nu cel pe care l-am comandat, pentru că, da, România…) este un Apple Watch Series 2, modelul Sport cu carcasă din aliaj de aluminiu Series 7000 de 42mm și curea albă sport (din silicon). Experiența de unboxing este identică și în cazul modelului sport cu carcasă de 38mm și a versiunilor care vin din cutie cu curea de nylon. La fel ca și până acum, ceastă experiență diferă în cazul modelelor de Apple Watch din oțel inoxidabil și ceramică (Edition).
Cutia Apple Watch Series 2, Sport, este la fel ca și cea a primei generații („Series 0”). La fel de lungă, la fel de îngustă, la fel de albă și la fel de groasă. Sincer, nu înțeleg de ce Apple nu a căutat o modalitate prin care să reducă dimensiunile acestei cutii extrem de voluminoase și dificil de depozitat prin casă. Trebuiau doar să așeze ceasul altfel decât întins și ar fi economisit mult material. Sau măcar să fi făcut cutia la fel de subțire precum cea a Apple Watch Series 1, Sport (este mai puțin de jumătate din aceasta).
Cutia „noului” ceas vine înfășurată în folie. Aceeași folie banală ca și până acum pe care trebuie să o tai cu un briceag sau cuțit pentru a o desface. Am fi vrut noi să fie o folie asemănătoare, măcar, celei ce înfășoară cutia iPhone 7 sau cutia modelelor din oțel inoxidabil/ceramică… Sau măcar să aibă acel „sistem de prindere” care să te ajute să o desfaci.
Tăind și rupând folia, ajungem în cele din urmă la cutia propriu-zisă. O cutie pe care am descris-o deja ca fiind identică, cu cea a primei generații. Ea este, deci, complet albă, are deasupra gravată denumirea ceasului, „Watch”, iar pe una dintre laterale are scris modelul – mai puține informații, anunțându-te doar că ai în mână un Apple Watch Series 2 cu curea Sport și dimensiunea lui, alături de o poză din profil. Pe spate vom găsi câteva informații de la Apple (inclusiv în limba română, dacă este achiziționat de la un revânzător român autorizat să comercializeze produse Apple) și alte câteva date despre ceasul ales (cum ar fi numărul de serie); scrise cu un caracter destul de neobișnuit, dar similar celui de pe cutia iPhone 7. Așadar, nimic spectaculos la cutie, așa cum se întâmplă cu cutiile iPhone, spre exemplu.
Ca să deschidem cutia va trebui să tragem în sus de capacul ei. Încet și cu răbdare. La un moment dat se va ridica și ne va dezvălui… un plic „Designed by Apple in California”. Având un aspect asemănător celui pe care îl găsim și în ambalajul iPhone 7, plicul lung găzduiește câteva hârtii: informații despre garanție și un ghid de inițializare rapidă în mai multe limbi (inclusiv română). Ah, și un carton cu cureaua în mărimea S/M, dacă modelul este de 42mm, sau M/L, dacă modelul este de 38mm – indiferent de model, cealaltă mărime vine instalată direct pe ceas, iar dacă nu ți se potrivește pe încheietura mâinii, atunci o poți schimba cu cea de pe carton. În continuare, Apple nu include în cutia Apple Watch abțiblidurile atât de cunoscute de lumea întreagă.
Lăsând la o parte plicul, vom vedea în cutie noul ceas pe care l-am așteptat atât de mult și care așteaptă parcă să îl pornești și pui pe mână. El vine învelit într-o folie translucidă cu o prinzătoare de care trebuie să tragi pentru a o scoate și dezveli cadranul ceasului. De remarcat este că acum Apple Watch nu mai este protejat cu un etui din plastic alb (precum primul model sport), ci vine pur și simplu pe un carton cu loc special prevăzut pentru el.
Sub Apple Watch vom găsi în cutie accesoriile. Aranjate la fel ca și până acum, accesoriile sunt cablul magnetic de alimentare și adaptorul de alimentare. Pare că nu este nimic diferit, dar să nu trecem cu vederea schimbările. Folia care înfășoară adaptorul este diferită ca și textură decât cea de până acum, iar cablul este prins într-o hârtie ecologică (se dizolvă la contactul cu apa) ce are o prinzătoare cu săgeată de care trebuie să tragi pentru a-l scoate. Dacă ai avut sau folosit modelul anterior de Apple Watch, atunci vei observa de îndată ce ai desfăcut cablul o modificare. Este mult mai scurt. Apple a înțeles mesajul, așa că în ambalajul Apple Watch Series 2 a inclus un cablu de alimentare de 1m (la fel de lung precum cel pentru iPhone), renunțând deci la cel de 2m.
Apple Watch Series 2 Primele impresii
Dând la o parte cutia și toate accesoriile, ne putem concentra din nou atenția pe ceas, pornindu-l prin apăsarea butonului lateral (cel de sub coroana digitală). Fiindcă este un produs nou, el trebuie configurat, dar nu vă speriați, avem deja un tutorial în care vă îndrumăm pas cu pas cum să configurați de la 0 un Apple Watch:
Folosind ceasul de câteva ore bune (aproape o zi), vă pot spune că este la fel ca și modelul anterior, cel pe care l-am folosit până nu demult. Enervant de similar. La exterior singurul lucru pe care l-am văzut schimbat este suprafața ceramică ce ascunde senzorii care stau în contact cu pielea – anterior era o suprafață dintr-un material compozit. După cum ați ghicit deja, materialul diferit nu face diferența atunci când pui ceasul pe mână.
Cureaua sport este și ea absolut identică. Și în continuare nu sunt foarte încântat de mecanismul ei de prindere – trebuie să te ajuți cu piciorul ca să o pui pe mână fără a risca să scapi ceasul pe jos.
În rest, ceasul se simte mult mai rapid la utilizarea de zi cu zi (da, totul se deschide cam cum te-ai aștepta de repede) și are un ecran luminos, ceea ce este un lucru bun. Are și GPS și este impermeabil, dar aceste două caracteristici nu m-au dat deocamdată pe spate.
Per total, Apple Watch Series 2 mi se pare până acum că este ceasul pe care Apple trebuia să-l scoată pe piață de la început. El rezolvă poate principalele probleme de care prima generație le-a avut și introduce noi posibilități pentru utilizatori. Dar cam atât. Evident, aștept să îl mai folosesc și revin în curând cu mai multe păreri într-o recenzie detaliată.
Până atunci vă urez Sărbători fericite tuturor!