Exista de cateva luni informatii destul de solide potrivit carora Apple va lansa in viitorul apropriat (la finele anului curent sau, mai probabil, in 2015) un nou model de MacBook (Air?) mai subtire si avansat decat toate celelalte laptopuri comercializate de catre Apple in prezent. In confirmarea acestor informatii, dar in completarea unui zvon recent potrivit caruia viitoarea generatie a MacBook va avea o carcasa disponibila, la fel ca si iPhone in trei culori – auriu, argintiu si gri stelar – Jack Marsh revine si cu cateva detalii suplimentare.

Noul MacBook cu ecran Retina de 12 inch urmeaza sa nu mai aibă actualii conectori USB 3.0 prezenti in MacBook Air/Pro, acestia fiind inlocuiti cu niste conectori mai subtiri, reversibili si compatibili cu noul standard USB Type-C lansat luna trecuta de USB Promoter Group, sustine Marsh. Standardul USB Type C va oferi posibilitatea de a folosi iesirile USB si pentru modul video, rezolutia acceptata fiind 4K sau chiar mai mare. Asta inseamna ca noul standard USB Type C va permite si eliminarea conectorilor DisplayPort, VGA sau HDMI din computere, facand astfel mai atractiva mutarea pentru compania Apple.

Tot acest computer urmeaza sa nu mai foloseasca tehnologia MegaSafe ca si solutie de incarcare, dar nici ventilatoare pentru racirea componentelor interne. Eliminarea ventilatoarelor din MacBook ar fi posibila, potrivit sursei acestui zvon, datorita noului procesor Intel Broadwell a carui consum de energie este mult mai redus decat consumul procesoarelor Intel de generatia a 4-a.

Un alt detaliu interesant si important discutat de Jack Marsh in articolul publicat pe blogul personal se refera  la designul laptopului. Asa cum se sustinea in trecut, noul MacBook cu ecran Retina va fi mai subtire decat actualele MacBook Air, dar nu aici se vor opri toate schimbarile vizuale. Se pare ca marginea laterala a ecranului va fi mai ingusta decat in trecut, iar tastatura laptopului va ajunge mult mai aproape de marginea laptopului decat in cazul actualelor modele de MacBook. Difuzoarele vor fi si ele imbunatatite, potivit noii informatii. Se pare ca Apple va renunta atat la ideea incorporarii difuzoarelor sub tastatura, cat si la cea de a le implementa pe marginile laterale ale ei. In schimb, compania americana ar fi ales sa pozitioneze difuzoarele deasupra tastaturii.

La final, Jack Marsh sustine ca viitoarele MacBook Air vor sosi pe piata la un moment dat in 2015, iar acest lucru este confirmat si de cateva zvonuri din trecut.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.