Chiar daca actualmente gama de tablete a iPad ofera utilizatorilor posibilitatea de a alege intre doua produse asemanatoare, insa cu ecrane diferite – de 7,9 inch, respectiv 9,7 inch – compania Apple intentioneaza ca pe viitor sa lanseze un al treilea model, cu ecran si mai mare decat cel al modelului original. Tableta denumita generic “iPad Pro” ar fi trebuit sa fie lansata in cursul acestui an, insa noi informatii primite de jurnalistii de la Bloomberg ne indica o schimbare de planuri in interiorul companiei Apple.

Potrivit agentiei de stiri, tableta cu ecran de 12,9 inch urmeaza sa fie lansata abia la inceptul anului 2015. Se pare ca tableta “gigantica” va avea un ecran de foarte buna calitate, persoane care cunosc planurile companiei din Cupertino sustinand ca densitatea pixelilor de pe noul iPad va apropria ecranul tabletei de standardul “ultra HD”. Designul noului iPad, la care Apple ar lucra de mai bine de un an de zile, urmeaza sa fie asemanator designului iPad mini si iPad Air, ceea ce inseamna ca vorbim despre un profil ultra-subtire si margini laterale ale ecranului foarte inguste.

Lansarea unui iPad Pro ar fi necesara pentru revigorarea vanzarilor de iPad, aflate pe scadere in ultimele doua trimestre fiscale, in comparatie cu aceleasi perioade ale anului trecut. Un astfel de produs ar fi adresat in mod special mediului de afaceri unde Apple isi doreste sa intre puternic in viitor prin numeroase actiuni din ultimul timp (iOS 8, parteneriatul cu IBM si nu numai).

Cu toate ca iPad Pro nu va fi lansat anul acesta, iPad Air 2 si iPad mini 3 ar trebui sa ajunga in magazinele companiei Apple incepand cu luna octombrie a acestui an (in conditiile in care Apple pastreaza strategia anilor anteriori).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.