Shazam este fara doar si poate unul dintre cele mai importante si bune servicii de recunoastere muzicala din intreaga lume. Aplicatia pentru iPhone, iPad si alte dispozitive mobile folosita de zeci de milioane de utilizatori din intreaga lume te ajuta sa descoperi muzica pe care o asculti la radio, TV, intr-un magazin, deci practic oriunde te-ai afla. Captură de ecran din 2014.07.31 la 10.19.18Incepand de astazi, insa, Shazam nu mai este disponibil doar pe mobil si tableta, ci si pe Mac.

Acelasi serviciu grozav care recunoaste in cateva secunde aproape orice melodie, poate fi folosit si de pe computer prin intermediul unei aplicatii disponibile acum si pe App Store Romania. Aplicatia Shazam pentru Mac functioneaza doar in bara de meniu din partea de sus a ecranului si, in liniste, monitorizeaza toate sunetele din apropriere inregistrate de microfonul Mac-ului, identificand in acest mod melodiile care sunt redate. In momentul in care in jurul Mac-ului tau este redata o melodie, iar Shazam este pornit, vei primi in centrul de notificari al OS X o notificare cu numele melodiei si artistul care o canta. Toate melodiile recunoscute de Shazam pe Mac-ul tau vor fi pastrate intr-un istoric ce poate fi accesat direct din aplicatie. Captură de ecran din 2014.07.31 la 10.19.26Pentru fiecare melodie ascultata vei avea un link de descarcare din iTunes, dar si posibilitatea de a accesa pagina ei de pe site-ul Shazam pentru a o putea previzualiza, urmari versurile ei, alte melodii aflate pe acelasi album, videoclipurile disponibile pe YouTube, optiuni de partajare si multe altele.

Captură de ecran din 2014.07.31 la 10.25.30Practic, Shazam pentru Mac iti ofera, alaturi de site-ul web al Shazam, acces la toate functiile pe care le poti accesa si de pe mobil, insa cea mai importanta functie, dupa parerea mea, este cea de auto-identificare. Introdusa pe mobil in urma cu cateva luni, Auto-Shazam va asculta si recunoaste in mod automat toate melodiile pe care le asculti, fara ca tu sa fi nevoit sa accesezi de fiecare data aplicatia si sa faci clic pe un buton special de identificare. Daca detii un MacBook si esti ingrijorat de autonomia bateriei, poti opri oricand aceasta functie, insa din pacate nu exista momentan si un buton de recunoastere, precum cel de pe mobil.

Site-ul Shazam are un rol extrem de important pentru noua aplicatie adresata desktopurilor, iar versurile pentru melodii sunt unul dintre aspectele importante intr-o lume in care ele sunt la mare cautare pe Internet. Spre deosebire de majoritatea site-urilor care afiseaza versuri, Shazam nu are reclame sau alte elemente care sa iti distraga atentia, asa ca vei putea urmari in liniste versurile melodiei favorite. Din pacate, baza de date a Shazam nu este prea bogata cand vine vorba de versuri pentru melodii, insa acest lucru va fi imbunatatit treptat.

Captură de ecran din 2014.07.31 la 10.54.49

Shazam pentru Mac poate fi descarcat gratuit de pe App Store doar pe computerele care ruleaza OS X Mavericks 10.9 sau o versiune ulterioara. Dimensiunea aplicatiei este de doar 3,3 MB.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.