Apple va diviza cota actiunilor si anunta alte schimbari importante pentru investitori

- Publicitate -

Compania Apple a anuntat in cursul noptii trecute rezultatele financiare pe primul trimestru fiscal al acestui an si a organizat o teleconferinta la care au participat atat directorul general al companiei, cat si directorul financiar contabil ce au anuntat noutati importante pentru investitori.

Imagine via USA Today
Imagine via USA Today

In primul rand, Consiliul de Administratie al Apple a aprobat o extindere a planurilor initiale de rascumparare a actiunilor. Asta inseamna ca firma americana isi va rascumpara acum mai multe actiuni, cheltuind suplimentar 30 de miliarde de dolari. Daca pana acum era autorizata o rascumparare de pana la 60 de miliarde de dolari, acum Consiliul de Administratie a decis sa permita folosirea a 90 de miliarde de dolari pentru efectuarea acestei mutari. Compania din Cupertino planuieste astfel sa utilizeze o suma totala de peste 130 de miliarde de dolari pentru programul de rascumparare initiat anul trecut, pana la finele anului calendaristic 2015.

O alta mutare extrem de importanta pentru actionari este divizarea cotei actiunilor intr-un raport de 7 la 1. Incepand cu ziua bursiera de 9 iunie a anului curent, o actiune Apple va costa de 7 ori mai putin decat in prezent, iar investitorii care detin in prezent titluri de proprietate la Apple vor primi sase actiuni pentru fiecare actiune detinuta in prezent inca sase actiuni suplimentare pentru a acoperi valoarea initiala a fiecarei actiuni. Mutarea se va face la incheierea zilei bursiere de 2 iunie 2014. Partea interesanta este ca ultima divizare a actiunilor Apple s-a produs in anul 2005, iar decizia luata acum nu face nimic altceva decat sa atraga mai multi actionari si sa aiba o baza de actiuni mai mare.

Consiliul de Administratie al Apple a mai aprobat o crestere a platii trimestriale de dividende cu aproximativ 8 procente, declarand plata a 3,29$ per actiune incepand cu data de 15 mai a anului curent. Platind 11 miliarde de dolari sub forma de dividende catre actionari, Apple este unul dintre cei mai mari platitori de dividende din intreaga lume.

In prezent compania Apple are o rezerva monetara de peste 150 de miliarde de dolari si incearca din greu sa atraga investitori pentru a duce actiunile la o valoare care ar fi meritata in raport cu valoarea companiei. In orele imediat urmatoare anunturilor privind schimbarile facute pe piata bursiera, investitorii au reactionat pozitiv, iar analistii de pe Wall Street au inceput sa devina mai increzatori in evolutia companiei si in vanzarile de produse.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Campania Apple „Capturat pe iPhone 6s” aduce noi imagini colorate în numeroase locuri de pe glob

Compania Apple și-a extins recent campania publicitară „Caputrat pe iPhone” publicând o serie de noi imagini colorate,...

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.